-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Pikantní masová směs na topinky se sýrem
Pikantní masová směs na topinky se sýrem je jednoduché a oblíbené hospodské jídlo, které se výborně hodí k pivu. Tato pikantní masová směs se dá jíst s topinkami nebo klidně s našimi křupavými bramboráčky nebo celeráky (bramboráky z celeru). Pokud nechcete přidávat do směsi pórek, klidně jej vynechte. Tuto pikantní masovou směs lze podávat sypanou sýrem i se špagetami.
Maso na pikantní směs na topinky
Jako maso lze použít kuřecí nebo vepřové nudličky, můžete však udělat mix obojího v poměru 1:1. Někdo pikantní masovou směs připravuje i z mletého masa. Pokud máte raději mleté maso, tak ji podle stejného receptu můžete připravit také.
Suroviny na pikantní masovou směs na topinky
- 400 g kuřecí nebo vepřové maso
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 4 stroužky česneku
- 1/2 pórku volitelné
- 250 ml rajčatového pyré
- 2 ks chilli papričky bez semen
- sádlo nebo olej na smažení
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička worcesteru
- 1lžička třtinového cukru
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- majoránka
- petržel
TIP: Rajčatové pyré můžete nahradit 5-6 spařenými rajčaty. Z rajčete odstraňte zbytek stopky a jeho spodní stranu nařízněte do kříže. Pro snadnější stáhnutí slupky z rajčete jej nakrátko ponořte do vroucí vody a počítejte do 8 až 10, dokud se naříznutá slupka nezkroutí.
K podávání:
- strouhaný sýr (Eidam, Gouda, Ementál…)
- 4-5 krajíců chleba nebo bramboráčky
- nasekaná petrželová nať
Postup přípravy pikantní masové směsi na topinky
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli na proužky tak, aby byla poloprůhledná. Poté přidejte maso nakrájené na nudličky a orestujte ze všech stran.
- Přidejte nakrájené papriky, lžičku rajčatového protlaku a 250 ml rajčatového pyré. Do směsi přidejte prolisovaný česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, worcestr, mletou sladkou papriku, majoránku, petržel a pepř. Směs mírně poduste pod pokličkou (můžete podlít vodou dle potřeby), aby papriky změkly, poté přidejte nakrájený pórek a za občasného míchání nechte odpařit vodu.
- Jakmile směs zhoustne ještě vše dochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Směs podávejte buďto na smažené topince v oleji, kterou potřete stroužkem česneku nebo k bramboráčkům a nezapomeňte směs posypat strouhaným sýrem a petrželkou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews